Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

*_* Βλέποντας την Πάτρα με τα ματάκια μου 6 *_*

Σε αυτό το post θα αναφερθώ σε ένα άθλημα με το οποίο ουδεμία σχέση έχω αλλά τελευταία, από όσο το έχω παρακολουθήσει στην τηλεόραση, μου έχει κινήσει αρκετά το ενδιαφέρον. Πρόκειται για την κωπηλασία. Αρχαίο άθλημα κατά βάση και αντρικό, αν και τελευταία αυτό πλέον είναι ένας μύθος. Ο λόγος, λοιπόν, που αναφέρομαι σε αυτό είναι ότι, προσωπικά πιστεύω ότι η Πάτρα ΕΙΝΑΙ μία από τις πόλεις που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το άθλημα της κωπηλασίας, τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται γι' αυτήν μιας και διαθέτει τον Πατραϊκό Κόλπο όπου το μήκος και πλάτος του είναι, ίσως, τα ιδανικά για αυτό το άθλημα. Πάντα, να υπενθυμήσω, τα λεγόμενά μου βασίζονται σε προσωπική άποψη χωρίς συγκεκριμένες γνώσεις για το άθλημα αυτό και για όλα όσα εμπλέκονται με αυτό. Το διευκρινίζω για να μην παρεξηγούνται τα λόγια μου και οι σκέψεις μου.
Από ότι γνωρίζω στον Παγασητικό Κόλπο (Βόλο) υπάρχει τμήμα Κωπηλασίας στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βόλου. Δεν γνωρίζω τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεται το μέρος όπου μπορεί να γίνει το άθλημα, πάντως πιστεύω ότι και εδώ στον Πατραϊκό άνετα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές για την εξάσκηση και προπόνηση όσον θα ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό. Ο Πατραϊκός κόλπος έχει το κατάλληλο μήκος και το κατάλληλο πλάτος που, από όσο φαντάζομαι και διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι τα ιδανικά για το συγκεκριμένο άθλημα. Θα ήθελα αν κάποιος από την Πάτρα γνωρίζει καλύτερα για το συγκεκριμένο άθλημα (μπορεί να υπάρχει ήδη κωπηλατική ομάδα και εγώ να μην το γνωρίζω) ας απαντήσει εδώ, απλά για την ιστορία. Να μας πληροφορήσει για συγκεκριμένα πράγματα σχετικά με την κωπηλασία, την ομάδα αν υπάρχει, τις απαιτήσεις και άλλα πολλά που εγώ ίσως έχω γράψει κατά λάθος, εν αγνοία μου, σε αυτό το post.
Είναι ωραίο και ελπιδοφόρο να δίνονται από τους υπεύθυνους αυτής της πόλης οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες με νέες ιδέες και νέα πράγματα ώστε τα νέα παιδιά να ψαχτούν, να πειραματιστούν και να επιτύχουν σε αυτά. Η Πάτρα διαθέτει τόσα πράγματα, τόση φύση που κάλλιστα μπορεί να ''χρησιμοποιηθεί'' με τον σωστό και κατάλληλο τρόπο, χωρίς φυσικά να αλλιωθεί ή να καταστραφεί κάτι. Λίγη θέληση χρειάζεται μόνο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: