Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

*_* Πριν...και μετά (06/08 - Η στιγμή είναι σε εξέλιξη) *_*

Το ποστ γράφτηκε συγκεκριμένα για 2 άτομα...
΄΄Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρούλα για την τεχνική υποστήριξη και στον Κωνσταντίνο για την ψυχολογική υποστήριξη...΄΄:D

(19/2/2008)-Γιατί τρώμε τα νύχια μας?
''Εάν σε ξαναδώ να βάζεις τα χέρια σου στο στόμα θα σου βάλω πιπέρι στα δάχτυλα'', ''Έχεις καταντήσει μια αϊδία,κόψτο πια'', ''Τι έγινε δεν φάγαμε καλά το μεσημέρι και τρώμε το γλυκάκι τώρα?''..............κλπ..........κλπ

Αυτά και άλλα πολλά καλοπροαίρετα, πάντα, σχόλια δέχονται αυτοί που τρώνε μανιωδώς τα νύχια τους, και, μέσα σε αυτούς και εγώ από τότε που πήγαινα νηπιαγωγίο!

Υπήρξε βέβαια ένα μικρό διάλειμμα ενός χρόνου, που τα είχα μεγαλώσει τα κακόμοιρα και είχαν πάρει τα πάνω τους, αλλά τους κόπηκε η χαρά γρήγορα δυστυχώς..........

Δεν έχω ψάξει την ακριβή αιτία και τον λόγο που τα τρώω....όμως πιστεύω ότι ο καθένας που έχει την ίδια συνήθεια την κάνει για διαφορετικούς λόγους.

Όπως είπα συνήθεια, αλλά τί συνήθεια......συνήθεια για τους άλλους και μόνον που σε βλέπουν να το κάνεις!

Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ΔΕΝ είναι συνήθεια δική μου, αλλά συνήθεια την οποία τη δημιουργώ με αυτή την εικόνα στους άλλους. Για μένα, και σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι ισχύει και για όλους τους ''νυχοφάγους'' :) χαχαχα , είναι μόνο κόλλημα του μυαλού! Η πολύ σκέψη πάνω σε ένα πράγμα, όταν σταματάει το μυαλό σου σε ένα σημείο, σε ένα πρόβλημα και σκέφτεσαι μόνο αυτό και τίποτα άλλο.....και πολλά άλλα ακόμα.

Πιστεύω ότι όταν έχεις να απασχολείς τα χέρια σου, το μυαλό σου, όλο το σώμα σου... (δεν αναφέρομαι όμως σε εύκολες μεθόδους όπως μπεγλέρι, κομπολόι, μπαλάκι μαλακό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά σε απασχόληση ολόκληρου του κόσμου σου, της καθημερινότητάς σου, σε γέμ ισμα της ημέρας σου με ότι ασχολία,hobby,συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες μπορείς να φανταστείς ώστε να μην σου μένει χρόνος ''για να ασχοληθείς με τα νύχια σου'', να έχει περάσει η μέρα και να μην έχεις ρίξει ούτε μία ματιά στα δάχτυλά σου) τότε όχι μόνο τα νύχια σου, την υγεία σου πάνω από όλα θα σώσεις, αλλά και την προσωπικότητά σου. Γιατί όπως λένε κάποιοι ''τα νύχια είναι ο καθρέπτης σε μία γυναίκα''.

Υπάρχουν άνθρωποι,από την άλλη, οι οποίοι "τρώνε" τα νύχια τους, γιατί θέλουν να τα κοντύνουν. ΧΑΧΑ! ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η συνήθεια είναι ένα πρότυπο ελέγχου. Δηλαδή μία διαδικασία κατά την οποία ο άνθρωπος προσπαθεί να ελλατώσει ή να μειώσει τα άσχημα συναισθήματα που τον διακατέχουν. Στις περιπτώσεις που ο έλεγχος των συναισθημάτων δεν είναι εφικτός, τότε τα πρότυπα ελέγχου αναλαμβάνουν δράση.
Αυτού του είδους πρότυπα ελέγχου διαφέρουν μεταξύ των ανθρώπων, αλλά υπάρχουν κι άλλα εκτός από το παραπάνω: η γρήγορη κίνηση του ποδιού, το συχνό ανοιγοκλείσιμο των ματιών, το στρίψιμο των χεριών, κ.α.

Είμαι σίγουρη ότι και το μυαλό μου, που λέει ο λόγος, να ξεκολλήσει και να τα μακρύνω κάποια στιγμή.....πάλι μετά από κάποιο διάστημα θα ξεκινήσει πάλι το ίδιο τροπάριο!
Δεν είναι ότι θα έχει αλλάξει η προσωπικότητά μου ή ο χαρακτήρας μου εκείνη την περίοδο, απλά θα την έχω δει αλλιώς στη συγκεκριμένη φάση της ζωής μου.
Αυτό πιστεύω συμβαίνει στους πιο πολλούς που τρώνε τα νύχια τους.........βρίσκονται σε κάπιοια φάση η οποία περιλαμβάνει όλα αυτά που ανέφερα πιο πάνω (γέμισμα χρόνου).

Σκεφτείτε λίγο, σε παρόμοιες φάσεις της ζωής δεν τυχαίνει να έχει βρεθεί ο καθένας μας?
Όλοι όμως έχουμε περάσει και περνάμε καθημερινά ένα δύσκολο στάδιο πριν φτάσουμε εκεί, άλλοι το αντιμετωπίζουν με φάγωμα των νυχιών, άλλοι με το τσιγάρο, άλλοι με ασχολίες που τους χαλαρώνουν και τους κάνουν να ξεχνούν(αυτοί είναι και οι τυχεροί), άλλοι τρώγοντας μια σοκολάτα, άλλοι καίγονται μπροστά σε έναν υπολογιστή κλπ.

Όλοι όμως κάπου ξεσπάμε, το θέμα είναι να μην προκαλείς ταυτόχρονα και την υγεία σου! Κράτα ένα μέτρο σε όλα!
(Τρώγε τα τουλάχιστον μέχρι πριν βγουν από το δέρμα :)Ρ χαχαχαχαχαχχα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: