Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

*_* Old Persons Vs Young Persons *_*

Έχεις ξεκινήσει με όλη την καλή σου διάθεση για ένα διήμερο ηρεμίας, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης στο όμορφο νησί της Τήνου, και παρόλο τους πόνους και το κρύο που έχεις φάει μέσα στο πούλμαν μέχρι να φθάσεις στη Ραφήνα και να επιβιβαστείς στο πλοίο, λες..."ας είναι",..."άφησέ τα όλα στην άκρη, πας για καλό σκοπό, ας μην επηρεαστείς από τίποτα", ..."χαλαρή, απτόητη".
Και εκεί που ύστερα από όλη αυτή την μικρή ταλαιπωρία έχεις ξαπλώσει στον καναπέ του πλοίου και σε έχει πάρει ένας τόσο γλυκός ύπνος ΞΑΦΝΙΚΑ!!!...ξεπετάγονται από πάνω σου η Σκύλα και η Χάρυβδη!!!
"Σηκωθείτε, σήκω σήκω πάνω να κάτσει και κανένας άνθρωπος, έλα έλα μαζευτείτε. Δεν φτάνει που βγάζουνε εισιτήρια χωρίς να υπάρχουν θέσεις για το κόσμο".
Πετάγομαι επάνω σαν να με χτύπησε κεραυνός, σαν να βρισκόμουν στον Τιτανικό και να πέσαμε σε παγόβουνο στην μέση του ωκεανού, σαν να ήμουν σε θάλαμο στρατοπέδου και να βάρεσε η σειρήνα μέσα στο τύμπανό μου! "ΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΕΕ!!!"
Για 10 λεπτά να κοιτάζομαι με τις φίλες μου οι οποίες είχαν μαζευτεί δίπλα μου και είχαμε γίνει ένα στον καναπέ. Τα απάτσι που κατέπεσαν στο έδαφός μας ήταν 5 ηλικιωμένες κυρίες 55 - 70 χρονών.
Αποδείχθηκαν έπειτα, γιατί πιάσαμε κουβέντα αναπόφευκτα μαζί τους, κυρίες που τους έβγαζες το καπέλο για τις δραστηριότητες, τα ταξίδια, το κουράγιο, τη δύναμη και τη ζωντάνια που είχαν απέναντι σε εμάς τις τρεις ψόφιες που μέσα σε λίγες μόνο ώρες τα είχαμε φτύσει.
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τις ηλικιωμένες κυρίες και γενικά τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Ίσα ίσα, τους θεωρώ την πιο αξιόλογη γενιά ανθρώπων με την οποία πρέπει να κρατάμε δεσμούς-επαφές για να προχωράμε την δική μας γενιά.
Επιπλέον, τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία γιατί είχα και στη γιαγιά μου, η οποία μου άφησε πολλές αναμνήσεις και εμπειρίες δικές της από την δική της ζωή.
Απλά, το ότι είστε μια πιο ευπαθή ομάδα ανθρώπων δεν σας δίνει το δικαίωμα να διεκδικείτε κάτι με θράσος και αγένεια, γιατί άνετα ο άλλος σου κόβει αυτό το δικαίωμα με την ευγένειά του.
Καλές διακοπές!
*Next Destination: S.A.N.T.O.R.I.N.I.
**Φωτογραφίες από Τήνο σε λίγες μέρες, έως τότε πάρτε μία περσινή γεύση adamantia-goatoulh.blogspot.com/2008/09/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: